Filmcrew gezocht voor Art-House Film

Beste studenten en andere creatievelingen. Wij zijn Vera Woldhek en Sascha Roelofs, tweedejaars studenten aan de Academie voor Popcultuur te Leeuwarden. Dit semester zijn wij begonnen met het opzetten van een korte art-house movie. Wij zijn vorige blok van start gegaan met een uitgebreid onderzoek, plan van aanpak en het afmaken van het script. Nu is het zover dat wij na de kerstvakantie ook daadwerkelijk willen gaan filmen op de set. Hiervoor zoeken wij: 1 licht en geluidsman 1 camera man 1 helpend regisseur 1 runner Omdat wij zelf bijna tot geen ervaring hebben zullen wij al jullie hulp kunnen gebruiken en hebben wij hier ter duidelijkheid een korte taakbeschrijving gemaakt:

Licht en geluidsman: Wij zullen met jou samen een licht- en geluidplan opstellen. Jij zult op de set zorgen dat dit plan wordt uitgevoerd.
Cameraman: Wij zullen samen met jou het script gaan bespreken. Jij zult vervolgens alle beelden van de film gaan schieten. Het zou mooi zijn als jij eigen apparatuur hebt omdat jij daar het best mee weet te werken. Als het niet anders kan, kunnen wij ook voor apparatuur zorgen.
Helpend regisseur: Jij zal ons gaan ondersteunen in het regisseren. Hierbij kun jij ons aansturen.
Runner: jij zult ons ondersteunen in de dingen waar wij geen tijd voor hebben op dat moment, voorbeelden zijn: het halen en wegbrengen van verschillende kabels, zorgen dat iedereen goed is verzorgd qua eten en drinken en zorgen dat alles goed ligt op de set!

Wij maken een low budget film dus er zal helaas geen budget zijn voor een vergoeding, waar wij wel voor zullen zorgen is lunch, thee en koffie een bedank presentje met daarbij de uiteindelijke film op dvd en natuurlijk een leuke ervaring die je op je portfolio kan zetten! De opnamen zullen op doordeweekse dagen in januari na de kerstvakantie gaan plaatsvinden in Groningen en Leeuwarden, houd hier dus rekening mee. Wil jij graag meewerken aan dit project? Meld je dan snel aan door middel van de onderstaande informatie te mailen naar v.m.woldhek@st.hanze.nl Naam: Leeftijd: Woonplaats: Opleiding: Ervaring: Motivatie: Graag ook aangeven voor welke positie jij je aanmeldt! Jij kunt met ons een voorbereidingsgesprek voeren op (geef aan wanneer je beschikbaar bent) – maandag 7 januari te Leeuwarden tussen 11.00 en 16.00 uur – dinsdag 8 januari te Leeuwarden tussen 11.00 en 15.00 uur – donderdag 10 januari te Leeuwarden tussen 11.00 en 16.00 uur De precieze tijd, plaats en roostering krijg je persoonlijk per mail te weten na aanmelding, mochten er voor een bepaalde dag te weinig aanmeldingen zijn, kan het zijn dat je wordt verschoven naar een andere dag, dit gaat natuurlijk wel in overleg met jou. Willen wij graag dat jij ons komt helpen, dan krijg je dit uiterlijk 28 december per mail te horen. Ook zal dit bericht het script, storyboard, meer informatie over de film locaties en onze ideeen bevatten. Wij zien jullie aanmeldingen tegemoet en hopelijk tot bij de voorbereidingsgesprekken! Met vriendelijke groeten, Vera Woldhek & Sascha Roelofs LET OP: De inschrijving zal op donderdag 27 December 2012 sluiten na 18:00 we hopen dat jij er op tijd bij bent!

Bijlagen: Titel film: Thirst (Engels gesproken) Korte inhoud film: Jongen (Ira) wil de tranen van zijn vriendin (Gwen) hebben, hij kan zelf geen emoties voelen of herkennen, hij denkt dit wel te kunnen als hij de tranen van Gwen drinkt. Gwen accepteert dit in eerste instantie. Uitgebreide personage achtergronden: Jongen: Ira McCollings Geboren op 6 november 1988. Ouders verdwenen toen hij 6 was, tot nu toe nog niet zeker of ze in leven zijn of niet. Hij werd gevonden in een langs de snelweg geparkeerde auto onder een onbekend kenteken, hij is toen in een weeshuis geplaatst. Op zijn 7e is hij door een liefdevol kop pel (de McCollings) geadopteerd, op latere leeftijd hebben zijn adoptie ouders nog een meisje geadopteerd (ze kunnen zelf geen kinderen krijgen). Van buitenaf leek het altijd het perfecte gezinnetje, maar Ira heeft nooit echt diep contact met zijn nieuwe familieleden kunnen maken. Hij was altijd al wat afstandelijk en eenzaam. Hij had vanaf zijn 8e een beste vriend (Matthew) die hij leerde kennen op school en met wie hij alles deelde. Matthew’s familie is erg arm en stiekem is hij erg jaloers op Ira en zijn perfecte ouders. Ira’s ouders weten niet dat hij bevriend is met Matthew, omdat zij van een hogere klasse in de bevolking zijn en niks willen weten van de achterbuurten. Matthew wordt mishandeld door zijn moeder, de enige die dit weet is Ira, maar Matthew heeft Ira doen beloven dat hij dit nooit tegen iemand mag vertellen. Op een dag (Ira is 11) komt Matthew niet op school opdagen, Ira gaat na zijn lessen naar het huis van Matthew om te kijken wat er aan de hand is. Hij loopt richting het huis en kijkt stiekem door het raam van de achterdeur naar binnen, in een flits ziet hij Matthew op de grond liggen met zijn moeders handen om zijn nek gedrukt. Uit schrik rent Ira terug naar huis, hij mag tenslotte aan niemand vertellen dat Matthew wordt mishandeld door zijn moeder. 3 dagen later wordt op school verteld dat Matthew is overleden, wanneer Ira thuiskomt hoort hij op het nieuws dat het lichaam van een jongetje van 11 in het park is gevonden, de politie vermoedt dat hij om het leven is gekomen door wurging. Op dit moment beloofd Ira aan zichzelf dat hij nooit aan iemand zal vertellen wat hij in het huis van Matthew heeft zien gebeuren, hij moet tenslotte de eer van Matthew hoog houden door zijn geheim te bewaren. Na het ongeval van Matthew klapt Ira helemaal dicht, hij begint zich met volle overgave op school te richten. Zijn familie vermoedt helemaal niks, ze zijn alleen maar super trots en blij dat Ira het zo goed doet op school en zich niet laat afleiden door meisjes, feesten, etc. Ira slaagt cum laude van zijn middelbare school en versnelde studie scheikunde, hij krijgt direct na zijn afstuderen een baan aangeboden als professor in het ziekenhuis, hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Op zijn 23e komt hij in contact met Gwen, het meisje dat bij zijn favoriete lunchcafe werkt. Hij haalt hier standaard elke morgen een dubbele espresso en een blueberry muffin. Steeds vaker komt Ira ook na werktijd langs in de lunchcafe, hij voelt een vreemde aantrekking tot Gwen, maar weet het niet te plaatsen. Gwen en Ira raken aan de praat en besluiten een keer samen wat te gaan eten, meerdere etentjes volgen tot het moment dat Gwen en Ira elkaar elke dag zien. Gwen voelt voor Ira aan als een obsessie, Gwen daarentegen begint daadwerkelijk verliefd te worden op Ira. Gwen vraagt hem een relatie met haar te beginnen, Ira stemt toe omdat hij weet dat dit de normale gang van zaken is en op deze manier denkt hij zijn obsessie en verslaving voor haar niet meer te hoeven onderdrukken. Binnen een half jaar gaan ze samen wonen, Ira ziet zijn relatie met Gwen nog steeds als een soort lab onderzoek, Gwen heeft dit door haar liefde voor Ira niet door. Meisje: Gwen Phillips Geboren op 23 februari 1985. Gwen in opgegroeid in een heel normaal middenklasse gezin; ouders, 2 oudere broers en een jongere zus. Haar ouders hebben een eigen zaak, een lunchcafe, haar vader doet de economische kant en haar moeder werkt in de keuken en achter de toonbank. Sinds kleins af aan werken Gwen en haar broers en zus ook regelmatig mee in de zaak. Gwen is altijd een gemiddelde leerling geweest, ze heeft haar middelbare school af gemaakt, maar heeft nooit echt hoge cijfers gehaald. Ze wilde een studie sociologie gaan doen, maar kwam er al heel snel achter dat zij dit emotioneel niet trok. Gwen bleek hoog sensitief te zijn, dit zorgt ervoor dat ze zich dingen heel snel persoonlijk aantrekt en vaak een emotioneel wrak is. Om haar leven toch enige stabiliteit te geven heeft ze besloten full-time in de zaak van haar ouders te gaan werken. Gwen heeft niet heel veel levenservaring, haar leven is altijd behoorlijk saai en gewoontjes geweest. Haar grootste hobby is mensen in de zaak te bestuderen wanneer ze aan het werk is. Omdat Gwen hoog sensitief is kan ze altijd heel goed aanvoelen hoe mensen zich voelen, ze fantaseert over de levens van de klanten. Wanneer Gwen Ira voor het eerst ontmoet valt haar meteen op dat hij anders is dan de meesten, ze kan hem niet goed peilen. Zelfs wanneer ze elkaar vaker beginnen te zien heeft ze er veel moeite mee te achterhalen wat Ira voelt. Dit mysterieuze spreekt haar enorm aan, ze wil heel graag te weten komen wat voor persoon hij is. Door dat ze zoveel tijd met Ira doorbrengt begint ze langzamerhand gevoelens voor hem te ontwikkelen, ze is er van overtuigd zijn diepste emoties te kunnen ontdekken als ze hem een fijn en veilig gevoel geeft. Na een tijd daten bekend Gwen haar gevoelens voor Ira en vraagt hem of hij een relatie met haar aan wil gaan. Ira stemt toe en Gwen is nog nooit zo gelukkig geweest. Na een half jaar gaan ze samenwonen en Gwen stopt met werken in de zaak van haar ouders, omdat Ira genoeg geld verdient voor hun allebei en Gwen haar nieuwe levensdoel is Ira zijn emoties te ontmaskeren; wat hun liefde compleet zal maken. Ondanks Ira zijn gebrek aan het tonen van emoties is Gwen er van overtuigd dat ze het perfecte stel zijn en voor altijd bij elkaar blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>